Korad till årets driftigaste HSP 2018 via HSP Sweden

https://www.hspsweden.eu/2019/03/26/intervju-med-vinnaren-av-hsp-driftigast-under-2018-charlotta-lagerberg-thunes/

Östlingers stiftelse 26 februari 2019

Östlingers stiftelse har efter sitt styrelsemöte beslutat tilldela Charlotta Lagerberg Thunes ett stipendie för hennes verksamhet.

 

 

Korad till årets driftigaste HSP 2017 genom HSP Sweden EU

Författare Charlotta Lagerberg Thunes är korad till årets driftigaste HSP 2017 genom HSP Sweden EU

 
  • För att ha visat prov på särskilt stort engagemang
  • Kreativitet
  • Initiativkraft
  • Kvalitet och bredd såväl uthållighet över tid.

 

http://www.hspsweden.eu/2018/02/17/intervju-med-vinnaren-i-var-omrostning-hsp-driftigast-ar-2017/

Helge Ax:son Johnsons stiftelsen 2015 samt 2016

Helge Ax:son Johnsons stiftelse har beslutat ett stipendie för författare Charlotta Lagerberg- Thunes med hennes projekt- Poppe poppar känslor och lär barn värdegrund genom lekfull lek juni 2015 samt juni 2016.

MEDLEMSKAP FÖRFATTARCENTRUM 2015

 Styrelsemötet den 2 mars 2015

 valde in Charlotta Lagerberg -Thunes

  till Författarcentrum Väst.

 

 

SLFF Sveriges läromedelsförfattares fond 2014

 

Charlotta Lagerberg Thunes erhåller ett författarstipendier från SLFF 31 dec 2014

Sveriges Författarfond arbetsstipendium 2014

 

Styrelsen för Sveriges Författarfond har den 10 december 2014 beslutat att Charlotta Lagerberg- Thunes tilldelas ett 1-årigt arbetsstipendium.

 

Beskrivning

PRESS

26. Jun, 2014

Pressmeddelande Alfons Kulturhus

http://www.mynewsdesk.com/se/alfons-abergs-kulturhus-i-goteborg/pressreleases/foerfattare-illustratoer-charlotta-lagerberg-thunes-faar-stipendie-foer-ett-utanfoerskap-projekt-i-goeteborg-med-omnejd-1013226

UTANFÖRSKAP-STIPENDIER 2014

Barnboksförfatttaren Charlotta Lagerberg-Thunes får”utanförskaps-priset” från Skandias Idéer för livet som hon mottar vid Alfons kulturhus i Göteborg den 26 juni 2014.

Motivering;

”Vi är övertygade om att du kan göra skillnad. Inte bara i ditt projekt utan även som förebild. Med ett brinnande engagemang kan du förverkliga din idé och inspirera andra till att göra samma sak. Sverige behöver fler som dig. Sverige behöver fler Eldsjälar.”

PRESSMEDDELANDE

PRESSMEDDELANDE

Göteborg den 26 juni 2014

Författare & Illustratör Charlotta Lagerberg Thunes får stipendier för ett ”utanförskap projekt” i Göteborg med omnejd...

Charlotta Lagerberg Thunes har beviljats ett stipendium på 20 000 kronor av Skandia Idéer för livet.

Charlotta har under ett års tid erbjudit författarstunder med aktivitet vid Alfons kulturhus i Göteborg, där hon på ett lekfullt sätt erbjuder barnen sagostund tillsammans med sina böcker om Popcornmannen Poppe. Böcker som lär barnen belysa känslor på ett interaktivt sätt genom skojiga övningar som både föräldrar, barn och pedagoger uppskattar mycket.

Charlotta har gedigen erfarenhet kring socialt arbete med barn, ungdomar och vuxna. Hon har arbetat med utsatta människor vid både skola, BRIS och inom kommun och myndighet.
Genom Charlottas engagemang, medkänsla, kreativitet och förståelse har hon fått människor att gå framåt, gjort skillnad och skapat motivation och ny kämparglöd.
Hon frilansskriver även för tidningen ”Allt om skolan” artiklar om barn och deras välbefinnande. I tidningen finns också en frågespalt – Våga fråga, där föräldrar eller pedagoger kan ställa frågor kring barns välbefinnande och få vägledning och coachning från henne.

Böckerna om Poppe gör skillnad i barns vardag eftersom barnen lär sig hantera sina och andras känslor bättre. Konflikter minskar och barnen leker rollspel med Poppes sagor. Poppe fungerar därför som en vägledare och möjliggör för barnen att lära sig lekfull etik.

Charlotta vill förändra och förebygga utanförskap, psykisk ohälsa eller isolering bland barnen och erbjuda värdegrundstunder vid skolor och förskolor där det finns risk att hamna i utanförskap eller i destruktiva beteenden. Hon vill på ett värdigt sätt hjälpa dessa barn och stötta dem för ett bättre samhällsklimat och utveckla deras sociala- och emotionella förmågor och ge ökad självkännedom.

Skandia stiftelsen Idéer för livet arbetar för ett tryggare samhälle genom att stötta projekt som främjar verksamhet för barn och ungdomar.

Prisutdelningen sker: torsdagen den 26 juni
Tid: 11.30
Plats: Alfons kulturhus Göteborg
Välkomna!


Kontaktperson Alfons kulturhus: Lisa Ödman
Marknad/PR/Kommunikation
Alfons Åbergs Kulturhus
Mobiltelefon: 0705-10 24 30
lisa.odman@alfonskulturhus.com
www.alfonskulturhus.com

Kontaktperson för Utanför-projektet: Charlotta Lagerberg Thunes
Författare och illustratör
mobiltelefon: 0736-13 96 46
e-post: info@popcornmannenpoppe.se
www.popcornmannenpoppe.se
www.charlottalagerbergthunes.seSkandias stiftelse Idéer för livet stöttar eldsjälar och ger stipendier till lokala projekt som arbetar främjande för barn och ungdomar.

Skandia driver sedan 1987 även verksamheten Idéer för livet. Inriktningen är att långsiktigt arbeta med främjande åtgärder för barn och ungdomar.
www.ideerforlivet.se