BOKDRÖMMAR- FÖLJ MIN RESA DÄR ORD MÖTER SKRIFT OCH DÄR DRÖM BLIR TILL VERKLIGHET

27. feb, 2019

I full fart med planeringen av min nya bok Fjärilsdrömmar känns den mer levande än någonsin, men vägen dit har varit mer än snårig.

 

Igår fick jag meddelande om att jag tilldelats ett nytt stipendie, och det är där och då jag känner att jag är på rätt väg. Andras bekräftelse har betydelse åtminstone för mig. Det brukar smälta in ett år efteråt. Så fint att några har bestämt sig för att det jag gör är viktigt. Det värmer så oerhört.

Jag tänker inte anmäla mig till Blekinges bokmässa utan låta saker och ting vara, eftersom det rullar på snabbt som det är.

 

Boklådorna är slut och det kommer nya idag. Det är i sista kvarten jag skickar iväg alla rec.ex men så får det bli. Jag är inte mer än människa.

 

Mer än 100 anmälda till releasen igen och det känns fantastiskt att så många av mina läsare kommer. Så stort och så fint... Det om något värmer mitt hjärta. Det om något.

Det börjar verkligen dra ihop sig för release och fjärilarna virvlar runt i kroppen min.

Hoppas vi ses där,  och det där med att leva sin dröm. Det är en riktigt härlig känsla.

När man känner essensen i kroppen och det vingliga får lite fastare mark.

 

Jag är på väg nu...mot nästa bok...

 

Önskar dig en strålande ljus dag!

 

Lotta

 

8. feb, 2019

Det är mycket i rörelse just nu. Det händer saker exakt hela tiden. När jag inte är och undervisar asylsökande, så tänker jag skriva, men så händer det saker hela tiden.

Lådor skickas hela tiden och jag tänker att jag borde göra det enklare för mig, fast enklare kostar mycket pengar. Jag packar och bär och konkar.

 

Paket hamnar fel och skickas tillbaka. Paket med nya emballage kommer med fel saker till mig, och jag blir stressad.

Sedan jag har varit med i två stora tidningsintervjuer. Mina bilder börjar bli gamla så då fick jag ta mig mod och boka fotograf. Jag avskyr att vara med på bild! Avskyr!

Ja, och så var det Författarförmedlingens hemsida. Dags att uppdatera böcker och text där.

Done!

Sedan är det den stundade releasen - vem kommer eller vilka? Bandet bokat?

Det är lite andra praktiska saker kring boken och listan för recensionsex som ska skickas ut, och ja boken den ska komma till mig om två veckor. Gör den verkligen det?

Det razzlar till här och var och lika splittrad som jag känner mig. Lika splittrat skriver jag. Men på mitt skrivbord står skära tulpaner i blom och jag har satt på mig träningskläder för att bege mig iväg. Det är början på en skön fredag och att ladda inför tågresan imorgon till Jönköpings bokmässa Smålitt, och den kan verkligen bli hur som helst med tanke på väder och tågbanor.

Det är bara att hoppas att även SJ är i rörelse. Annars kanske det är dags för dem att göra som jag byta ut och göra om.

 

Ha en vacker helg och glöm inte: i det enkla bor det vackra!

Lotta

 

4. jan, 2019

Dagarna har kantats av svårigheten att klara av kritik. Kritik som t ex att min barnboksfigur borde göras om, förnyas och bli könslös.

Kritik som gör ont ibland, som att säga till Gunilla Bergström att göra om Alfons bara för att det är en pojke.

Att skapa från sina egna händer är verkligen som att kasta ut sitt hjärta och ställa sig ensam.  Ensam på en scen och våga ha modet att stå kvar där. Ensam i sitt skapande, i sitt mod och i sin text.

Det är en utsatthet som heter duga. De allra flesta förstår det men inte alla. Ibland måste vi kulturarbetare påminna oss, att vi inte kan arbeta gratis eller ideellt, och att vi behöver våga stå upp för vårt skapande, vår konst, text eller gestalning av det vi gör. Att inte låta det komma åt oss. Att det kan handla om avund, projiceringar eller helt enkelt en dålig dag.

Det är så svårt när man är ett kanin-lejon. När kaninen har fått för mycket uttrymme och det där rytande lejonet ligger på bergets högsta topp, och inte verkar ha någon som helst inverkan eller stöd för den lilla skakande kaninen som tappar sitt mod, styrka och är fruktansvärt rädd. Oron flyttar in och alla katastroftankar kommer farandes som i en flygkrasch.

Det skaver och det är fånigt men så är det ibland. Nu kommer snart nya artiklar i press, ett skyddsomslag av boken är påbörjat (se bild) och planering och marknadsföring är i full gång.

Det borde vara fantastiskt och alldeles, alldeles underbart.

Fast det är med darrande insikt att snart är den här och vet ni vad det paradoxala är, att det är nog ändå är rätt känsla, för om jag vore helt blasé inför en stundande release och ett nytt mottagande, så vore det inte intressant eller avsaknad av ansträngning, och det är inför det darrande beslutet det växer fram en ny skapelse av något, som en del uppskattar andra inte, och det måste jag bara lära mig hantera på min resa. Där ord möter skrift och där drömmar blir till verklighet.

 

Hoppas just du vill läsa min nya bok Fjärilsdrömmar.

 

Lotta

27. dec, 2018

Dagar av choklad och lazy days är njutbart. En hel bokhög har jag nu gett mig kasst med på mitt lilla nattduksbord. Det har nu blivit ännu fler så jag vågar inte räkna dem.

Jag har klippt fjärilar inför releasen och skickat manuset till formgivaren. Det är pirrigt och nervigt, att jag alltid ställer mig samma fråga: varför gör du detta? varför utsätter du dig? 

Väldigt spännnade att återigen få möjligheten att medverka i press och samtidigt lycklig över att många som har läst första boken Orkidébarnet vill läsa den andra boken Fjärilsdrömmar. Det om något värmer mitt hjärta.

Jag hoppas vi ses på någon mässa eller signering i vår och önskar du höra mig föreläsa kring Orkidébarnet och skam så tipsa gärna ditt lokala bibliotek, kyrka eller studieförbund så kommer jag dit.

 

Jag önskar dig ett riktigt fint och gott nytt år!

Charlotta 

Författare

 

 

 

10. dec, 2018

Nu börjar saker och ting sakta dra ihop sig. Jag stod på julmarknad i helgen och insåg att nu är det ett enda frilansuppdrag kvar och sedan några sista undervisningstimmar kvar vid Sensus.

 

Jag håller på med lektörens ändringar på manuset Fjärilsdrömmar. Det är pirrigt och nervigt, men den 9 mars släpps boken äntligen vid Göteborgs litteraturhus och du är så välkommen!

 

I vår föreläser jag och signerar igen. Det ska bli roligt med en ny bok den 15:e.

Jag önskar dig en riktigt fin jul och tackar dig som läst mina böcker. Det känns så härligt att få leva sin fjärilsdröm fullt ut.

 

Ta hand om dig och de dina!

Lotta