BOKDRÖMMAR- FÖLJ MIN RESA DÄR ORD MÖTER SKRIFT OCH DÄR DRÖM BLIR TILL VERKLIGHET

27. dec, 2018

Dagar av choklad och lazy days är njutbart. En hel bokhög har jag nu gett mig kasst med på mitt lilla nattduksbord. Det har nu blivit ännu fler så jag vågar inte räkna dem.

Jag har klippt fjärilar inför releasen och skickat manuset till formgivaren. Det är pirrigt och nervigt, att jag alltid ställer mig samma fråga: varför gör du detta? varför utsätter du dig? 

Väldigt spännnade att återigen få möjligheten att medverka i press och samtidigt lycklig över att många som har läst första boken Orkidébarnet vill läsa den andra boken Fjärilsdrömmar. Det om något värmer mitt hjärta.

Jag hoppas vi ses på någon mässa eller signering i vår och önskar du höra mig föreläsa kring Orkidébarnet och skam så tipsa gärna ditt lokala bibliotek, kyrka eller studieförbund så kommer jag dit.

 

Jag önskar dig ett riktigt fint och gott nytt år!

Charlotta 

Författare

 

 

 

10. dec, 2018

Nu börjar saker och ting sakta dra ihop sig. Jag stod på julmarknad i helgen och insåg att nu är det ett enda frilansuppdrag kvar och sedan några sista undervisningstimmar kvar vid Sensus.

 

Jag håller på med lektörens ändringar på manuset Fjärilsdrömmar. Det är pirrigt och nervigt, men den 9 mars släpps boken äntligen vid Göteborgs litteraturhus och du är så välkommen!

 

I vår föreläser jag och signerar igen. Det ska bli roligt med en ny bok den 15:e.

Jag önskar dig en riktigt fin jul och tackar dig som läst mina böcker. Det känns så härligt att få leva sin fjärilsdröm fullt ut.

 

Ta hand om dig och de dina!

Lotta

 

 

25. nov, 2018

Det har blivit en hel del resande i höst. Jag har deltagit på flera bokmässor runt om i landet och vilken energi det ger.

Positiva interaktioner där ord och kunskap möts och ger nya lärdomar åt livet.

I love it!

Föreläsningarna ger också nya insikter och inspirationer. På fredag signerar jag vid Akademibokhandeln Linköping och på lördag medverkar jag vid bokmässan Tellus i Linköping.

Hoppas vi ses!

Sedan har jag fått så fina omdömen att jag nästan svimmar.

Tack ett oändligt stort tack från mig och  det värmer mitt hjärta!
Lotta

 

"Ja, du har en underbar röst och ett viktigt budskap i dina framträdanden! Ja, du har en sagoröst - samtidigt som du som föreläsare vinner gehör från din publik genom att tala lugnt, övertygande med så mycket värme & vänlighet. Man blir så fängslad! "

 

3. nov, 2018

Det är både gula och röda och ligger där som breda penseldrag ostyriga mot marken. Fuktiga och blöta och naggade av vinden. Löven, som fallit från träden.

Det är så underbart med att tillåta sig  vara lite på sparlåga. Att få bädda ner sig i soffan med en god bok. Att möjligheten ges att så där kravlöst få kunna sitta inne och glo på teve, spela instrument eller dricka något varmt medan regnet smattrar alldeles utanför mitt fönster. Ljuset som skimrar på köksbordet och tiden som ger uttrymme för både eftertanke och reflektion.

Det går så fort ibland. Rullar på och jag hinner inte i fatt alla tankar, känslor och upplevelser när det sker så tätt inpå hela tiden. Möten med nya människor hela tiden.

I höst har jag utmanat mig och stått vid två olika  ICA MAxi butiker, för att våga pröva som HSP person som lätt blir överstimulerad. Det kanske inte riktigt var min grej trots allt men man måste våga pröva sig fram eller hur?

Jag har hunnit med en bio med Ingemar Bergman och Astrid blir det till veckan med en god vän.

Det känns härligt ocvh viktigt att tillåta sig göra härliga saker in emellan. Jag reser och arbetar mycket  så höstlovet kom så bra nu tänker jag. Jag gillar inte Halloween utan ser läslovet som en lugn skön vecka med familjen och gravsmyckning.

Jag njuter av alla härliga färger som liknar en Monettavla med krispig luft och skön lunk. Jag läser nya böcker för en ny föreläsning som ska ta fart nästa höst.

I vår föreläser jag fortfarande om Orkidébarnet för den som vill lyssna eller boka en föreläsning. I vår kommer också Fjärilsdrömmar. Det känns oerhört nervöst. Jag kunde inte ana att jag skulle bli korad till årets driftigaste HSP och få vara med i flera poddar, tidningar och press.Att boken har sålts i ca: mer än 1000 exemplar. Att jag skulle få möjlighet att medverka vid Bokmässan och att jag skulle våga starta mitt eget bokförlag.

Det är svårt att förstå när det rullar på så fort hela tiden. Det är svårt att ta in. Tänk om...finns alltid med så där i bakhuvudet i fall om att. Tvivel och oro som en ledsagare genom livet, så dumt och onödigt slöseri.

Lokalen är bokad och datumet spikat så den 9 mars kommer boken att lanseras oavsett om mina fjäilar i magen är stillade där och då kommer den att tryckas och säljas.

För dig som vill lyssna på föreläsning med mig i höst är det: Stenungsund, Borås och Varberg som gäller. Schema för våren läggs upp under program här på hemsidan.

Det blir tre bokmässor Värmland, Linköping och Växjö samt signeringar på bl a Akademibokhandeln Borås.

 

Jag har ett annat program vid sidan av med mina barnböcker. (www.popcornmannenpoppe.se)

Höstens avslutas med julmarknad i Varberg också.

Många moment som är kvar och det är spännande och läskigt på en och samma gång.

 

Jag ser framemot att träffa dig och hoppas du vill fortsätta att läsa mina böcker framöver.

 

Allt gott och njut av hösten!
Det ska jag fortsätta att göra och njuta av höstens alla magiska färger.

 

/Lotta

20. okt, 2018

En härlig start på dagen blev det, att gå till barnbokshandeln bokskåpet och läsa saga och pyssla med lilla vitlöksmonstret.

Tänk att det finns så många barnböcker i olika former och nya och gamla titlar och kreativa idéer. Det är verkligen en sådant fint bokskåp med så mycket fint att bara titta på.

Fann en enormt fin bok om Carl + Karin Larsson = sant, om konstnärsparet men en bok skriven för barn.

Det finns så mycket härliga böcker, verkligen!

Nu laddar jag inför nästa aktivitet. Tyvärr blev min föreläsning i Kungsbacka inställd, men det blir Alingsås nästa gång vid ICA Maxi och signering av böcker.

Håll utkik i programmet!

 

Allt gott!

Lotta