BOKDRÖMMAR- FÖLJ MIN RESA DÄR ORD MÖTER SKRIFT OCH DÄR DRÖM BLIR TILL VERKLIGHET

1. jul, 2018

Jag har redan hunnit läsa ett par böcker. Ranelids bok ska jag recensera vilken sekund som helst. 

Han språk blir plötsligt viktigare än handlingen. Så magiskt kan orden bli.

 

Isaac skrev så vackert i min gästbok här. Tack!

Sedan fick jag en sådan vacker recension att jag började gråta av den.

Läs den nedan så förstår du varför:

   Orkidébarnet, av Charlotta Lagerberg-Thunes, är en mycket angelägen berättelse om hur svårt livet kan vara för ett högkänsligt barn, när trygghet och kärlek inte finns i familjen.

Den är så vackert skriven och stundom blir orden som mina egna.

När författaren närmar sig en härva av känslor och löser upp den, känner jag en lättnad. Allt det där som är så svårt att beskriva, det kan Charlotta Lagerberg-Thunes beskriva med lätthet. Mitt i det mörka kan hon släppa in ljuset och fylla mig med värme och hoppfullhet. Men jag blir också medveten om den sorg jag själv bär, över människors oförmåga att verkligen se varandra.

Bokens inledande dikt går rakt in i mitt hjärta och där kommer den att stanna. Jag kommer att läsa i denna bok många gånger, det är jag helt säker på. 

 

Varmt lycka till i fortsättningen, 

Helena Linnerborg, kontaktperson och ledare i Sveriges förening för högkänsliga, Skåne.

 

Förutom att alla dessa fina ord som gjorde mig överlycklig såg jag försäljningen vid Adlibris samt att e-boken är i full gång. Wow!

Det känns fantastiskt och jag hoppas det fortsätter så, för då får jag möjlighet att trycka andra delen i serien om Lo.

Njut av sommaren och av radio och böcker. Det gör jag fortsatt.

Ta hand om dig!
Lotta

14. jun, 2018

...för återhämtning och vila.
Det blir en lång paus med jobb in emellan (Båstad och Falkenberg).

En föreläsning och en signering i juli men sedan lång paus igen.

Den är nödvändigt tänker jag.

På nattduksbordet ligger en trave böcker som ska läsas. Så härligt att få insupa varje ord och läsa och lyssna på radio hela sommaren.

En lyx och väldigt nödvändigt, eftersom hösten blir intensivare än någonsin.

Jag känner en sådan tacksamhet över att vara så fullbokad igen.

Det är så mycket svårare och tuffare att vara egenutgivare än med ett förlag bakom sig.

Det är fortfarande lite "fult" missförstå mig rätt. Det är jag själv som tänker så. Jag vill att någon annan ska godkänna mina verk. Någon annan ska ta del av texten och kvalitetsäkra den.

Innan...

Alltid detta innan...

Jag har fem förlag bakom mig och jag tänker, att idag gör författare en stor del själva. Vi marknadsför oss och kuskar runt land och rike, och att vara egenutgivare har sina fördelar. Jag som högkänslig kan gasa och bromsa när jag vill. Stanna upp och ta lång semester.

Förra sommaren slet jag med min bok Fjärilsdrömmar som aldrig ens kom ut. Det enda jag ville var att få vara ledig tillsammans med dem som jag håller kär. Nu väljer jag när boken är flygfärdig.

 

I år ställer jag mig modig på bokmässan i egen monter, och hoppas att det ska bli lika bra som sist som hos Siv i Qoola Qvinnors monter. Det året som var så värdefullt för mig. Jag fick lära mig hur man talar i en mikrofon, bara en sådan sak.

Fast ibland skaver det, som när Arbetsförmedlingen inte låter egenutgivarna ta del av resan till Portugal. Eller när BTJ väljer bort att recensera eller när det blir svårare att ta sig in i det stora bokkedjorna, men så tänker jag, att det som gillar min bok och serien om Lo vill ju fortsätta läsa vidare, och det är för dem jag skriver för nu. De som jag möter vid mässor, föreläsningar och signeringar. De som följer mig och som uppskattar det jag åstadkommer.

Poppe, mina barnböcker har sålts i massor och jag tänker att jag måste sträcka på mig och rita om kartan och tänka annorlunda nu.

En bokbutik i Stockholm skrev till mig:

   - Ledsen men vi tar bara in kändisar på boksignering ni andra säljer ju ändå inget!

Visst är det ledsamt med ett sådant svar och tur att långt ifrån alla tänker just som så...

 

I höst ska jag försiktigt pröva ICA Maxi. Jag är inte riktigt bekväm i den rollen där och då, men jag ska pröva.

Det blir mycket mässor, föreläsningar och signeringar och viktiga möten med läsarna.

Jag samlar energi och njuter av ledigheten nu och hoppas att vi ses i Norrtälje, Malmö, Uppsala, Alingsås, Göteborg eller Halmstad eller vid något annat ställe där jag också ska vara.

Hoppas du struntar i sociala medier och twitter som jag och njuter av sol och fågelkvitter var dag.

Mål väl och simmar som en säl!


Charlotta

28. maj, 2018

Det har inte undgått någon att syrensdoften sprider sig med välbehag mot våra nästippar. Det andas sommar och student. Fåglarna kvittrar och solen strålar.

Maj står i blom och stressen också för den delen. En månad liksom december som så hänsynslöst försvinner. 

Igår åkte jag tåg till Lund för att föreläsa. Det blev en alldeles förträffligt fin dag. Den började inte så, eftersom min hjärna var fullt upptagen med att lugna ner alla system innan föreläsningen blev den väl ännu mer triggad av att det tycktes vara en omöjlig uppgift.

Trots försök med hörlurar i öronen kunde inte den genomträngande dregglande snarkningen från grannen bredvid undgås, samt pappan mittöver, som under hela resan satt i telefonen och lade ut texten om en smärtsam uppriven skilsmässa, där barnperspektivet stod längst ner på priolistan. Efter att han spytt ut sig allt till någon i luren om advokater och bitterfejd ringde han upp sin nya kvinna och meddelade henne att han skulle göra livet till ett litet H för sin ex-fru. Sedan tittade han upp och frågade om vi var framme i Lund. Så upptagen med sitt hat och förbittring. Jag tänkte barnen varför glöms de alltid bort bland villalån, hat och förbittring.

Nåväl, framme behövde jag sätta mig ner lugnt och ta en kopp kaffe, men i en ljum studentstad full av unga människor som pluggar på café var också det en utmaning att finna ett bord, men jag fick i mig en ostmacka och fann det vackra stället där jag skulle föreläsa på.


En sådan underbar dag. Lokalen var så vacker med kakelugn och piano. Mjuka behagliga färger, trevlig publik, fina omdömen och viktiga möten.

 Så jag var så tacksam och nöjd och slog rekord i sålda böcker.

En fantastiskt fin dag på alla sätt och vis.

Jag kände mig så tacksam och glad.

 

Nu börjar vårens föreläsningar tunnas av och det blir en sommarföreläsning men snart time out för mig.

En signering bokad vid Akademibokhandeln i Varberg.

Så varmt välkomna den 9 juni. Jag ska till Alfons Åbergs också med Poppe 30 maj.

Sedan blir det en lång sammansatt ledighet, förutom Båstads kyrka i slutet av juli.

Ta hand om dig, läs böcker, bada och njut!

Sommaren är här nu!

Lotta

25. maj, 2018

Hurra för boken. Den är här!

 

Jag har blivit certifierad ledare idag också genom Sensus...Vilka fina ord!

 

”Vi har med stort intresse tagit del av dina fina reflektioner kring ledarskap, grupper, människosyn, samhälle och pedagogik. Så fint upplagt och med så kloka tankar. Vi gillar det jättemycket. Så roligt att du valt detta format.
Det finns mycket som har fångat vårt intresse men det jag framför allt vill lyfta fram är det engagerade sätt som du som ledare förhåller dig till din omgivning så att människor skall får stöd, blir sedda och kan vara sig själva. Och att du när det kommer till kritan är grundad i den uppfattning som du står upp för men är inte heller rädd för att tänka utanför ramen och vara dig själv. 
Sensus och folkbildningen skall vara glada ha ledare som du i verksamheten. Det är många som vill vara med och lära nytt med en sådan ledare.
Tack för ett inspirerande lyssnande!
Du kan från och med nu se dig som certifierad ledare på Sensus. Grattis!”
/David Oest och Annika Berg

 

Jag packar ordrar och skickar så fort det går, men jag reser till Lund och föreläser i helgen så ha lite mer tålamod kärare lärare.

 

Ha en vacker helg!

Hälsar Lotta

 

 

3. maj, 2018

Tyvärr fick releasen skjutas upp till den 25 aug. i Stockholm p g a sena bokleveranser. Fast boken kommer i början på Juni till dig som förbokat. Jag skickar omgående och är ledsen för att du fått vänta.

 

Ikväll hade jag föreläsning vid IBIS som är Göteborgs förening för biopolära. En fin kväll med samtal om livet sårbarhet och livets styrkor.

 

Jag är alldeles rörd över de fina omdömena och känner stor ödmjukhet inför detta. Något skrev ett lyft för själen och om att tala sig öppen. Så fina ord!

 

Sista föreläsning blir i Lund HSP föreningen och sedan en i sommar i juli i Båstads kyrka.

Det blir förhoppningsvis lite boksignering också.

 

Läs gärna under program och kalender om höstens aktiviteter.

 

Allt gott och sköt om dig!

Lotta