BOKDRÖMMAR- FÖLJ MIN RESA DÄR ORD MÖTER SKRIFT OCH DÄR DRÖM BLIR TILL VERKLIGHET

3. nov, 2018

Det är både gula och röda och ligger där som breda penseldrag ostyriga mot marken. Fuktiga och blöta och naggade av vinden. Löven, som fallit från träden.

Det är så underbart med att tillåta sig  vara lite på sparlåga. Att få bädda ner sig i soffan med en god bok. Att möjligheten ges att så där kravlöst få kunna sitta inne och glo på teve, spela instrument eller dricka något varmt medan regnet smattrar alldeles utanför mitt fönster. Ljuset som skimrar på köksbordet och tiden som ger uttrymme för både eftertanke och reflektion.

Det går så fort ibland. Rullar på och jag hinner inte i fatt alla tankar, känslor och upplevelser när det sker så tätt inpå hela tiden. Möten med nya människor hela tiden.

I höst har jag utmanat mig och stått vid två olika  ICA MAxi butiker, för att våga pröva som HSP person som lätt blir överstimulerad. Det kanske inte riktigt var min grej trots allt men man måste våga pröva sig fram eller hur?

Jag har hunnit med en bio med Ingemar Bergman och Astrid blir det till veckan med en god vän.

Det känns härligt ocvh viktigt att tillåta sig göra härliga saker in emellan. Jag reser och arbetar mycket  så höstlovet kom så bra nu tänker jag. Jag gillar inte Halloween utan ser läslovet som en lugn skön vecka med familjen och gravsmyckning.

Jag njuter av alla härliga färger som liknar en Monettavla med krispig luft och skön lunk. Jag läser nya böcker för en ny föreläsning som ska ta fart nästa höst.

I vår föreläser jag fortfarande om Orkidébarnet för den som vill lyssna eller boka en föreläsning. I vår kommer också Fjärilsdrömmar. Det känns oerhört nervöst. Jag kunde inte ana att jag skulle bli korad till årets driftigaste HSP och få vara med i flera poddar, tidningar och press.Att boken har sålts i ca: mer än 1000 exemplar. Att jag skulle få möjlighet att medverka vid Bokmässan och att jag skulle våga starta mitt eget bokförlag.

Det är svårt att förstå när det rullar på så fort hela tiden. Det är svårt att ta in. Tänk om...finns alltid med så där i bakhuvudet i fall om att. Tvivel och oro som en ledsagare genom livet, så dumt och onödigt slöseri.

Lokalen är bokad och datumet spikat så den 9 mars kommer boken att lanseras oavsett om mina fjäilar i magen är stillade där och då kommer den att tryckas och säljas.

För dig som vill lyssna på föreläsning med mig i höst är det: Stenungsund, Borås och Varberg som gäller. Schema för våren läggs upp under program här på hemsidan.

Det blir tre bokmässor Värmland, Linköping och Växjö samt signeringar på bl a Akademibokhandeln Borås.

 

Jag har ett annat program vid sidan av med mina barnböcker. (www.popcornmannenpoppe.se)

Höstens avslutas med julmarknad i Varberg också.

Många moment som är kvar och det är spännande och läskigt på en och samma gång.

 

Jag ser framemot att träffa dig och hoppas du vill fortsätta att läsa mina böcker framöver.

 

Allt gott och njut av hösten!
Det ska jag fortsätta att göra och njuta av höstens alla magiska färger.

 

/Lotta

20. okt, 2018

En härlig start på dagen blev det, att gå till barnbokshandeln bokskåpet och läsa saga och pyssla med lilla vitlöksmonstret.

Tänk att det finns så många barnböcker i olika former och nya och gamla titlar och kreativa idéer. Det är verkligen en sådant fint bokskåp med så mycket fint att bara titta på.

Fann en enormt fin bok om Carl + Karin Larsson = sant, om konstnärsparet men en bok skriven för barn.

Det finns så mycket härliga böcker, verkligen!

Nu laddar jag inför nästa aktivitet. Tyvärr blev min föreläsning i Kungsbacka inställd, men det blir Alingsås nästa gång vid ICA Maxi och signering av böcker.

Håll utkik i programmet!

 

Allt gott!

Lotta

18. okt, 2018

Nu har jag lämnat vidare texten för Fjärilsdrömmar. Den andra delen om Lo.

Den ska förstås lektörsläsas och sedan...

Jag hoppas kunna trycka den 2019 och laddar för det.

Efter bokmässan har en envis bihåleinflammation suttit i, och gjort att styrfarten är låg. Jag har hela hallen full med vitlöksmonsterpaket som ska postas.

Allt går i snigelfart. På lördag ska jag pyssla och läsa för barnen vid barnbokshandeln Bokskåpet.

Det blir så mysigt, för det är min favoritbutik.GillaGillaGillaGillaGilla

En lugnare period har infunnit sig innan nya mässor, föreläsningar och signeringar tar vid.
Det behövdes säkert. 

Den här veckan har jag varit på en fantastiskt fin föreläsning med Barbro Lenneer Axelson om förlust och försoning och veckan innan Hillevi Wahls fina föreläsning om motivation.

Så fina människor med viktiga klokskaper att berätta. Något som beriker och ger glädje.

Nu börjar min skrivlängtan komma tillbaka och skaparvrån är taggad för ett nytt skaparflow.

Hoppas ni fortsätter läsa Orkidébarnet så laddar jag inför nästa del.

TA HAND OM ER OCH VARANDRA!

CharlottaHjärta

 

22. sep, 2018

Det är väldigt nära nu den stundade dagen, då Bokmässan startar. Nästa torsdag den 27 september. Det är nervöst förstås, även om jag har medverat i flera olika montrar genom åren, men en alldeles egen montor.

Det känns stort och med mig har jag min älskade dotter och min mentor. Vilket dreamteam vi blir: Lisa, Lotta och Saga!

 

Den nya barnboken Det busiga lilla vitlöksmonstret hann komma fram,  och jag hoppas det blir fyra givande och roliga dagar.


Så varmt välkomna förbi montern och mingla!

 

Varma hälsningar Lotta

15. sep, 2018

Jag älskar att skriva och skapa,  men just nu i skrivande stund känns det som jag aldrig finner vare sig tid eller ro till att skriva.

 

Det är ett dilemma att man behöver synas och nå ut så mycket, att tiden på kammaren försvinner bort. Mina tankar har jag längs tågrälsen i min tysta kupé, där både vilan och nuet infinner sig tryggt och lugnt. Gott så!

Sedan är det olika uppdrag som kommer tätt inpå varandra. Då kanske du tänker varför gör du allt det där? 

Pengar är inte allt men det lugnar nerverna. Jag behöver göra allt det där för att få in en inkomst som är ytterst låg. Så enkelt är det.

Jag är högkänslig i min natur, och att stå en hel dag på ICA Maxi var den allra svåraste utmaningen för mig. Jag blev så yr av alla människor att jag fick sitta ner hela dagen. Mötet med människor är både berikande och utvecklande tänker jag.

I veckan kommer en ny härlig barnbok så fint illustrerad av Nils Pleje. Jag väntar ivrigt!

Jag hoppas lilla vitlöksmonstret blir lika omfamnad som Poppe har blivit genom åren.

Till sist så nalkas bokmässan i sin fullaste prakt av alla de olika genre av böcker.

Myllret av människor, sorlet och kaoset.

Jag är där mitt i bland oss alla. En prick, en punkt utritad på kartan. A04:43 heter jag visst!

I hörnet vid en utgång -just around the corner...

Hoppas jag träffar just dig. Kom förbi ät en chokladbit, bläddra i böcker och samtala med oss.

Du är mer än välkommen!

 

Just nu skjuter jag skrivande framför mig och det får vara så, men i högen ligger Poppe-planer och serien om Lo -planer och mycket jobb bakom varje projekt, men så här är det och detta krävs för att få leva sin fjärilsdröm och vara kreativ varje dag. Det är värt det även om det har sitt pris, men allt har sitt pris här i livet.

 

Njuter av böcker och nu ligger en ny liten hög på nattduksbordet. Jag ser en glimt av Vrålstark och skiträdd av Marie Göranzon som jag fick av Akademibokhandeln Löddeköpinge. Väldigt snällt av dem...Fin gest!

 

Sol till dig, ni och oss!

Lotta