3. nov, 2018

Höstens alla magiska färger

Det är både gula och röda och ligger där som breda penseldrag ostyriga mot marken. Fuktiga och blöta och naggade av vinden. Löven, som fallit från träden.

Det är så underbart med att tillåta sig  vara lite på sparlåga. Att få bädda ner sig i soffan med en god bok. Att möjligheten ges att så där kravlöst få kunna sitta inne och glo på teve, spela instrument eller dricka något varmt medan regnet smattrar alldeles utanför mitt fönster. Ljuset som skimrar på köksbordet och tiden som ger uttrymme för både eftertanke och reflektion.

Det går så fort ibland. Rullar på och jag hinner inte i fatt alla tankar, känslor och upplevelser när det sker så tätt inpå hela tiden. Möten med nya människor hela tiden.

I höst har jag utmanat mig och stått vid två olika  ICA MAxi butiker, för att våga pröva som HSP person som lätt blir överstimulerad. Det kanske inte riktigt var min grej trots allt men man måste våga pröva sig fram eller hur?

Jag har hunnit med en bio med Ingemar Bergman och Astrid blir det till veckan med en god vän.

Det känns härligt ocvh viktigt att tillåta sig göra härliga saker in emellan. Jag reser och arbetar mycket  så höstlovet kom så bra nu tänker jag. Jag gillar inte Halloween utan ser läslovet som en lugn skön vecka med familjen och gravsmyckning.

Jag njuter av alla härliga färger som liknar en Monettavla med krispig luft och skön lunk. Jag läser nya böcker för en ny föreläsning som ska ta fart nästa höst.

I vår föreläser jag fortfarande om Orkidébarnet för den som vill lyssna eller boka en föreläsning. I vår kommer också Fjärilsdrömmar. Det känns oerhört nervöst. Jag kunde inte ana att jag skulle bli korad till årets driftigaste HSP och få vara med i flera poddar, tidningar och press.Att boken har sålts i ca: mer än 1000 exemplar. Att jag skulle få möjlighet att medverka vid Bokmässan och att jag skulle våga starta mitt eget bokförlag.

Det är svårt att förstå när det rullar på så fort hela tiden. Det är svårt att ta in. Tänk om...finns alltid med så där i bakhuvudet i fall om att. Tvivel och oro som en ledsagare genom livet, så dumt och onödigt slöseri.

Lokalen är bokad och datumet spikat så den 9 mars kommer boken att lanseras oavsett om mina fjäilar i magen är stillade där och då kommer den att tryckas och säljas.

För dig som vill lyssna på föreläsning med mig i höst är det: Stenungsund, Borås och Varberg som gäller. Schema för våren läggs upp under program här på hemsidan.

Det blir tre bokmässor Värmland, Linköping och Växjö samt signeringar på bl a Akademibokhandeln Borås.

 

Jag har ett annat program vid sidan av med mina barnböcker. (www.popcornmannenpoppe.se)

Höstens avslutas med julmarknad i Varberg också.

Många moment som är kvar och det är spännande och läskigt på en och samma gång.

 

Jag ser framemot att träffa dig och hoppas du vill fortsätta att läsa mina böcker framöver.

 

Allt gott och njut av hösten!
Det ska jag fortsätta att göra och njuta av höstens alla magiska färger.

 

/Lotta