14. jun, 2018

Med en trave böcker och ett uppskruvat sinne är det hög tid nu...

...för återhämtning och vila.
Det blir en lång paus med jobb in emellan (Båstad och Falkenberg).

En föreläsning och en signering i juli men sedan lång paus igen.

Den är nödvändigt tänker jag.

På nattduksbordet ligger en trave böcker som ska läsas. Så härligt att få insupa varje ord och läsa och lyssna på radio hela sommaren.

En lyx och väldigt nödvändigt, eftersom hösten blir intensivare än någonsin.

Jag känner en sådan tacksamhet över att vara så fullbokad igen.

Det är så mycket svårare och tuffare att vara egenutgivare än med ett förlag bakom sig.

Det är fortfarande lite "fult" missförstå mig rätt. Det är jag själv som tänker så. Jag vill att någon annan ska godkänna mina verk. Någon annan ska ta del av texten och kvalitetsäkra den.

Innan...

Alltid detta innan...

Jag har fem förlag bakom mig och jag tänker, att idag gör författare en stor del själva. Vi marknadsför oss och kuskar runt land och rike, och att vara egenutgivare har sina fördelar. Jag som högkänslig kan gasa och bromsa när jag vill. Stanna upp och ta lång semester.

Förra sommaren slet jag med min bok Fjärilsdrömmar som aldrig ens kom ut. Det enda jag ville var att få vara ledig tillsammans med dem som jag håller kär. Nu väljer jag när boken är flygfärdig.

 

I år ställer jag mig modig på bokmässan i egen monter, och hoppas att det ska bli lika bra som sist som hos Siv i Qoola Qvinnors monter. Det året som var så värdefullt för mig. Jag fick lära mig hur man talar i en mikrofon, bara en sådan sak.

Fast ibland skaver det, som när Arbetsförmedlingen inte låter egenutgivarna ta del av resan till Portugal. Eller när BTJ väljer bort att recensera eller när det blir svårare att ta sig in i det stora bokkedjorna, men så tänker jag, att det som gillar min bok och serien om Lo vill ju fortsätta läsa vidare, och det är för dem jag skriver för nu. De som jag möter vid mässor, föreläsningar och signeringar. De som följer mig och som uppskattar det jag åstadkommer.

Poppe, mina barnböcker har sålts i massor och jag tänker att jag måste sträcka på mig och rita om kartan och tänka annorlunda nu.

En bokbutik i Stockholm skrev till mig:

   - Ledsen men vi tar bara in kändisar på boksignering ni andra säljer ju ändå inget!

Visst är det ledsamt med ett sådant svar och tur att långt ifrån alla tänker just som så...

 

I höst ska jag försiktigt pröva ICA Maxi. Jag är inte riktigt bekväm i den rollen där och då, men jag ska pröva.

Det blir mycket mässor, föreläsningar och signeringar och viktiga möten med läsarna.

Jag samlar energi och njuter av ledigheten nu och hoppas att vi ses i Norrtälje, Malmö, Uppsala, Alingsås, Göteborg eller Halmstad eller vid något annat ställe där jag också ska vara.

Hoppas du struntar i sociala medier och twitter som jag och njuter av sol och fågelkvitter var dag.

Mål väl och simmar som en säl!


Charlotta