28. maj, 2018

Sommaren i sin linda...och prata inte med hat i mun

Det har inte undgått någon att syrensdoften sprider sig med välbehag mot våra nästippar. Det andas sommar och student. Fåglarna kvittrar och solen strålar.

Maj står i blom och stressen också för den delen. En månad liksom december som så hänsynslöst försvinner. 

Igår åkte jag tåg till Lund för att föreläsa. Det blev en alldeles förträffligt fin dag. Den började inte så, eftersom min hjärna var fullt upptagen med att lugna ner alla system innan föreläsningen blev den väl ännu mer triggad av att det tycktes vara en omöjlig uppgift.

Trots försök med hörlurar i öronen kunde inte den genomträngande dregglande snarkningen från grannen bredvid undgås, samt pappan mittöver, som under hela resan satt i telefonen och lade ut texten om en smärtsam uppriven skilsmässa, där barnperspektivet stod längst ner på priolistan. Efter att han spytt ut sig allt till någon i luren om advokater och bitterfejd ringde han upp sin nya kvinna och meddelade henne att han skulle göra livet till ett litet H för sin ex-fru. Sedan tittade han upp och frågade om vi var framme i Lund. Så upptagen med sitt hat och förbittring. Jag tänkte barnen varför glöms de alltid bort bland villalån, hat och förbittring.

Nåväl, framme behövde jag sätta mig ner lugnt och ta en kopp kaffe, men i en ljum studentstad full av unga människor som pluggar på café var också det en utmaning att finna ett bord, men jag fick i mig en ostmacka och fann det vackra stället där jag skulle föreläsa på.


En sådan underbar dag. Lokalen var så vacker med kakelugn och piano. Mjuka behagliga färger, trevlig publik, fina omdömen och viktiga möten.

 Så jag var så tacksam och nöjd och slog rekord i sålda böcker.

En fantastiskt fin dag på alla sätt och vis.

Jag kände mig så tacksam och glad.

 

Nu börjar vårens föreläsningar tunnas av och det blir en sommarföreläsning men snart time out för mig.

En signering bokad vid Akademibokhandeln i Varberg.

Så varmt välkomna den 9 juni. Jag ska till Alfons Åbergs också med Poppe 30 maj.

Sedan blir det en lång sammansatt ledighet, förutom Båstads kyrka i slutet av juli.

Ta hand om dig, läs böcker, bada och njut!

Sommaren är här nu!

Lotta