18. feb, 2018

Söndag med snöflingor som faller lätt mot bilrutan för att försvinna sin väg bort till ingenstans

Allt är så blandat idag. Snöblandat slask och lite rå kyla.

Det virvlar av tankar i luften och efter en kväll på Hallsbergs bibliotek gjorde jag det igen. Föreläsningen om boken Orkidébarnet och om flickan Lo. Om skam och HSP. Jag ställer mig där på scenen som ett kaninlejon både stark och skör på samma gång. Rädd för att bli upptäckt som en bluff, rädd för att inte minnas ett ord av det jag ska säga. Rädd för att bli bedömd, trampad eller nervärderad på. Rädd för att misslyckas och rädd för att inte nå åhörarna och göra dem entusiastiska.

 

En jättefin kväll med blandat publik både ung som gammal. Jag sålde böcker och signerade dem väl-

Jag landade på hotellet trött efter kvällens samtal och föreläsning och jag lär mig nya saker om mig själv och andra.

Läste både girigt och hisnande omdömen från kvällen. Jag fick ett verkligt fint bemötande av bibliotekarien Katarina. Jag ska villigt erkänna att jag är rädd för skrået, yrkeskåren och läsfanatikerna alias bibliotekarien som strängt granskar och tycker om böcker och om mina böcker!

Det blev en vilsam helg med många tankar från torsdagen och snön smälter och snöflingorna också för den delen. Landar vackert på bilrutan för att sekunden efter tyna bort till ingenting.

Nu väntas en intensiv vecka med Poppe-stunder på förskola och Alfons Kulturhus och en föreläsning i Borås om HSP och skam och lite extrajobb som svenska lärare där emellan.

Tack alla ni som följer, delar och visar intresse för min bokserie.

Jag är tacksam. Skäms fortfarande för intervjun med Jonaz från HSP Sweden där intervjun dalade på grund av mig och min svada.

Jag har lovat HSP Sweden Jonaz att lyssna på honom nästa gång. Ljudet blev lite som att man talar inuti en burk. En telefonintervju kan lätt bli så men jag är glad och tacksam att jag blev korad och vann.

 

Ha en fin vecka i snöblasket, mörkret och ljuset som når oss mer och mer för var dag.

Lotta