16. maj, 2014

PASS FORWARD...

Det är fantastiskt hur snälla och hjälpsamma  människor är. En ny bok sägs ha tre månader på sig för att vara intressant. Annat är det med barnböcker som man kan bygga upp under en längre tid.

Fast med vuxenlitteratur läser vi oftast samma böcker, diskuterar dem i lunchrummet på jobbet, bokcirkeln eller tillsammans i gemenskap på något vis. Hur många har läst "En man som heter Ove" räck upp en hand nu? Jag har läst den boken. En bra bok anser jag.

Min vän sa att han läser den här boken varsamt och långsamt som att den var just speciell för honom i egenskap av att vara vän. Fint sagt! Ytterligare en vän sa genom att beskriva för mig att hon skulle hälla upp ett glas kallt rosé och krypa ner i sin trädgårdsstol under syrén bersån och börja läsa långsamt för det var som en ceremoni. En annan sa att hon läser om meningarna och tar med boken in på toaletten.

 

Boken har bland annat skickats till Hong kong, Trelleborg, Stockholm, Bromölla, Veberöd och Paris.

Min väninnan skrev så härligt,

Ser fram emot att läsa boken när det lugnat ner sig, får bli en parkbänk i 16:e distriktets fina lekpark i Paris under juni månad.

Själv tyckte jag meningen var som en vacker boktitel.

En parkbänk i 16:e distriktets Paris...

 

På Alfons igår träffade jag underbara Henrik som arbetar där. Han hade tipsat boken till några bokcirklar på Brännö. Det är som att "pass forward" och att sprida Bara för din skull som ett frö längs vinden.

 

Jag hoppas och vill tro att det där tre månander kan fördubblas så fler och fler hinner läsa om Dragans och Ebbas öde.

 

Den som lever får se. Jag är i alla fall oerhört tacksam för den draghjälp som jag får och att människor är generösa och delar med sig av sin läsupplevelse och som sagt pass forward till vänner och kollegor.

 

Allt gott i denna syrénlila blomstrande dag!

 

//Lotta