20. apr, 2014

INLEDA SAMARBETE MED BOKFÖRLAG

Min text skulle nu äntligen bli till bok! 

Kontrakt skrevs. Bokförläggaren korrekturläste manuset och boken sattes  och snart skulle den bli klar.

Stefan på Eliassons grafiska gjorde ett omslag som jag älskar. Taxikortet är en komprimiss. Tre män mot mig och jag gav upp.

Jag hade valt utan taxikortet, men sjömanshustrun som jag så ofta åker förbi älskar jag.

Den står för så mycket som t e x längtan, hopp, förtvivlan och alla de tysta böner om förändring och om alla svar som vi ständigt väntar på. När kommer sjömannen hem? Var finns han? Var händer sen? Orosmoln? Kanske tänker hon på väderlek, sjögång, kanske är hon gravid, ledsen, orolig, rädd, glad, förväntansfull, arg, besviken, kär, nyfiken eller fri?

En guide och lustigkurre på Paddanbåten sa på engelska när han pekade på statyn att hon minsann hade en älskare på Hising Island och de engelsktalande turisterna på Paddanbåten nickade och log och sa "Jolly good" sedan drog han 100 Göteborgs historier om det mesta vi åkte förbi.

Sjömanshustrun passar så väl in på min bok Bara för din skull.

Längtan, sårbarhet, förändring, väntan den eviga väntan.

Baksidan var i svart. Den ville jag mjuka upp i brunt och visst blev det fint med Avenyn på baksidan. Den komprimissen vann jag ta da!

Jag är så nöjd med omslaget.

Innehållet är upp till läsaren att bedöma. Man kan tolka böcker på en miljon olika vis.

Jag hade en tanke och hoppas att min bok lämnar frågor, reflektioner och väcker intresse efteråt.

Det värsta är om den förblir tabula rasa d v s ett tomt vitt blad efter sig. De skulle vara det värsta. Den här boken säger mig absolut ingenting! Hujedamej...

 

//Lotta