BOKDRÖMMAR- FÖLJ MIN RESA DÄR ORD MÖTER SKRIFT OCH DÄR DRÖM BLIR TILL VERKLIGHET

11. dec, 2019

Året går mot sitt slut. Det är på den här tiden av året jag som författare och föreläsare går på sista ångorna.

Jag är trött och känner att en ledighet gör mig gott på många sätt och vis.

Är man HSP och extrovert som jag är, så trivs jag på resande fot och många fina möten men nu längtar jag in i skrivarvrån och avkoppling med nära och kära.

Det är förstås med ett översvämmat hjärta med kärlek jag skriver dessa ord.

Jag var inte en av dem som fick författarstipendier idag. Nej, det var jag inte men jag känner att det är mina läsare och till alla er jag möter på festivaler, mässor, föreläsningar, julmarknader och i butiker som uppskattar mina barn- och vuxenböcker. som är mitt stipendier idag.

Det är ni som gör att jag kan och orkar fortsätta leva min fjärilsdröm. Det är ni som ger mig bekräftelse och mod att fortsätta.

Det är så lätt att känna att man inte räcker till. Att jag inte är tillräcklig på många olika sätt och vis.

Nästa år ska jag fokusera på skapade och skrivande. Jo, jag skriver det varje år till på mig själv på näsan men nu ligger det saker på hög och jag längtar.

Jag hoppas få föreläsa mycket i vår och att serien om Lo får växa. Jag hoppas på ljudböcker och att serien får fortlöpa.

I skrivande stund börjar Orkidébarnet ta slut igen.

Det är så härligt att veta att den är uppskattad och Fjärilsdrömmar också. Många trogna Poppekunder kommer tillbaka och fortsätter att läsa så fint.

Till helgen blir sista giget en julmarknad i Stenungsund på biblioteket Fregatten.

Hoppas vi ses!

Jag hoppas du får en fridefull jul och ett riktigt gott nytt år!

På mitt sängbord ligger en drös böcker som ska läsas.

Det ska bli härligt tänker jag!


Varma hälsningar från mig till dig/er och tack till alla er som lyssnat på mig i år och tagit del av mina böcker. Det gör er till lysande stjärnor på himlen allihop

Tack från hela mitt hjärta!

Lotta!

 

 

16. nov, 2019

Jag fick pausa den här veckan. Stanna upp och ta hand om en envis förkyldning. Avboka i kalendern vilket är svårt när man är frilans att bara göra.

Det tar alltid emot.

Nästa vecka reser jag till underbara Värmland och ska förebereda en halvtimmas föreläsning om min superkraft sårbarhet och HSP.

Jag tycker det är mer nervöst på något vis när man så kompremerat ska få ihop en slagfärdig text.

Nåväl det är med stor ödmjukhet jag skriver dessa ord. Att jag får vara med och bidra till att samtala om sårbarhet och HSP. Att jag får ägna mig åt det som är roligt och att jag har vågat ta ett steg närmare målandet och faktiskt säljer mina sammetskuddar och människor uppskattar dem. Så fint tänker jag.

 

Jag tar med mig en eller två kuddar och barnböcker till Värmlands bokfestival och så ska jag skina som sola i Karlstad. Allt vad jag kan. Hoppas serien om Lo säljer som skjortan står för nu är det dags för att skriva klart på trean tänker jag- Sorgmanteln.

 

Hoppas vi ses och snart är det dags för julmarknaderna i Mölndal och Stenungsund och de allra sista föreläsningarna i Trollhättan, Örebro och Västerås.

Varmt varmt välkomna!

Allt gott

Lotta

 

Författare

21. okt, 2019

Hösten är här i alla sina magiska färger. Det är som den vackraste färgpalett av färger. Löven, träden och allt det rosa, röda, bruna och brandgula.

Underbart som en Monéttavla längs vägen jag vandrar på.

Idag ska fotas för en ny tidningsintervju. Jag tycker inte om det. Nej, det gör jag inte. Jag har aldrig tagit en selfie. Det är säkert, jag vet inte hur man gör.

Hursomhelst så läser jag böcker längs tågrälsen som rusar fram genom vårt avlånga land.

Så skönt ibland att få drömma sig bort till en annan värld mellan alla möten, föreläsningar och signeringar för att inte tala om mässor som gör mig helt överstimulerad.

Jag tänker och talar mycket om våra inre barn. Det är spännande och lärorikt. Läste Malou von Sivers bok inför hans blick. Ett tips till dig om man är intresserad av just vad det innebär.

Hennes första bok älskade jag och de andra var också mycket bra, och den sista kändes så spännande. Boken var så hemsk ibland att jag fick sluta läsa för jag kände hur tårarna brände och den berörde mig så hårt. Läsvärda böcker absolut...

Nu läser jag Pernilla Gillmbacks bok om Hasse i Noice och Teresas Thurells fina bok som är tjock måste bli klar med den.

 

Under läslovet ska jag öva in för premiär för min nya föreläsning och jag är nervös att jag ska glömma...

Men men det tar några föreläsningar innan den sitter så är det bara.

 

Nu reser jag snart till Stockholm för tredje gången och ska stå på Harmoni mässan i Solna. Hoppas vi ses! Hoppas du vill läsa mina böcker.

 

Varmt välkomna och njut av hösten

Lotta

 

19. sep, 2019

God morgon kära läsare!

Här kommer några rader från mig igen. 

Det är ett väldigt flow i höst. Jag flyger och far på lätta fjärilsvingar.

Igår kom hang-tagen för mina sammetskuddar. Dem blev så fint i vitt och guld!

Två föreläsningar och signeringar har gjort att långa tågresor och tid har tagits från vardagssysslorna,  så nu gäller det att packa och och posta både kuddar, böcker och dylikt.

Jag har ju två företag i ett: ett barnspår och ett vuxenspår.

Så nu mina vänner är det bokmässan som hägrar och jag hoppas få se några av min trogna läsare och tacka er var och en.

Sedan blir det en timeout för att fortsätta på banan igen med föreläsning längst vårt avlånga land.

Så kika i programmet...

Vill du boka in mig så är det under kontakt allt står.

Och för alla dem som tror författare sitter hela dagarna och filosofierar runt en versrad får nu också veta att de har helt fel. Vi arbetar som bara den, och just nu snurrar allt högt och lågt.

 

Så tack för tålamod med snigelposten!

 

Kram Lotta

 

 

MONTER B02:47

 

12. sep, 2019