BOKDRÖMMAR- FÖLJ MIN RESA DÄR ORD MÖTER SKRIFT OCH DÄR DRÖM BLIR TILL VERKLIGHET

14. mar, 2018

Idag doftade väl ändå staden vår. En känsla och en varm solstråle som påminner att snart så... Jag väntar ivrigt. Väntar på det vältäckta fälten av krokus och scilla i parkerna runt omkring. Solen som värmer min panna. Jag satt på en parkbänk vid Palmhuset i Göteborg och njöt av den värme som fick mina ögon att kisa. Fick min kropp att rysa av välbehag.

Väntar och längtar...

väntar och längtar.

På lördag är jag på bokmässan i Borås och jag hoppas vi ses då.

Jag undervisar i vardagsvenska för asylsökande i vår och idag var vi på studiebesök vid fina Alfons huset. Jag blev så lycklig över att se mina böcker där i huset. De har alla Poppes-böcker till låns där. Deras barnteater är så fina.

 

 

Jag laddar för nästa föreläsning med Orkidébarnet.

Varmt välkomna att möta mig vid nästa föreläsningstillfälle som blir i Kungälv vid Mimers hus.

Kanske sitter du också någonstans och längtar efter vår precis som jag.

Snart är den här och omfamnar oss alla med värme och sol.

Allt gott till dig

 

Lotta

28. feb, 2018

Ni vet den känslan som vi alla bär på, när vi inte vill att tiden ska gå så fort. Blir jag för upptagen med att tänka att den sköna känslan, tillvaron eller upplevelsen ska försvinna  och då kan jag inte njuta. Därför bar jag ingen klocka på mitt bröllop.

Så kändes det lite när jag och min man såg Johan Rhenborg på scenen i fredags.

Lite till och bara en stund till tänkte jag riktigt girigt utan medkänsla, för hur trött stackars Johan måste ha varit efter en sådan tillställning. Det var så bra att jag sveptes med och bara var i alla hans monologer och underbara ansiktsuttryck. En verkligen härlig upplevelse!

Fast snart gick tiden ut och allt försvinner. Fast ändå inte.

Dagen efter på lördagen var jag i Borås kyrka och föreläste för 100 kvinnor i olika åldrar. Det var en kvinnofrukost med min föreläsning efter det.

Många var tårögda och berörda och jag vidrörde något hos många som var där och lyssnade. Det låter kanske naivt att jag inte riktigt trodde det.

Boken Orkidébarnet är en gripande bok och jag talar om våra inre barn, om skam och om själslig smärta som kan kännas mer än fysisk smärta.

Jag fick vackra blommor och åkte hem med varmt hjärta efter att ha läst fina omdömen, tagit del av fina berättelser, svåra berättelser om både sorg och smärta.

Nu väntas en ny föreläsning snart som riskerar att frysa inne. Jag hoppas några till anmäler sig så att den blir av i Jönköping vid Folkuniversitetet.

Veckan är seg med en långdragig förkylning och jag inväntar fredagens härliga aktivitet hos engelska skolan i Göteborg.

Hoppas hosta och feber lagt sig tills dess. Ibland vill man att saker ska försvinna och jag hoppas att jag mötet med barnen och Poppe blir fint och att barnen ska trivas med  både mig och mina sagor.


Allt gott och sköt om dig därute var du än befinner dig!

När tänker du så, innan allt försvinner..?

Lotta

18. feb, 2018

Allt är så blandat idag. Snöblandat slask och lite rå kyla.

Det virvlar av tankar i luften och efter en kväll på Hallsbergs bibliotek gjorde jag det igen. Föreläsningen om boken Orkidébarnet och om flickan Lo. Om skam och HSP. Jag ställer mig där på scenen som ett kaninlejon både stark och skör på samma gång. Rädd för att bli upptäckt som en bluff, rädd för att inte minnas ett ord av det jag ska säga. Rädd för att bli bedömd, trampad eller nervärderad på. Rädd för att misslyckas och rädd för att inte nå åhörarna och göra dem entusiastiska.

 

En jättefin kväll med blandat publik både ung som gammal. Jag sålde böcker och signerade dem väl-

Jag landade på hotellet trött efter kvällens samtal och föreläsning och jag lär mig nya saker om mig själv och andra.

Läste både girigt och hisnande omdömen från kvällen. Jag fick ett verkligt fint bemötande av bibliotekarien Katarina. Jag ska villigt erkänna att jag är rädd för skrået, yrkeskåren och läsfanatikerna alias bibliotekarien som strängt granskar och tycker om böcker och om mina böcker!

Det blev en vilsam helg med många tankar från torsdagen och snön smälter och snöflingorna också för den delen. Landar vackert på bilrutan för att sekunden efter tyna bort till ingenting.

Nu väntas en intensiv vecka med Poppe-stunder på förskola och Alfons Kulturhus och en föreläsning i Borås om HSP och skam och lite extrajobb som svenska lärare där emellan.

Tack alla ni som följer, delar och visar intresse för min bokserie.

Jag är tacksam. Skäms fortfarande för intervjun med Jonaz från HSP Sweden där intervjun dalade på grund av mig och min svada.

Jag har lovat HSP Sweden Jonaz att lyssna på honom nästa gång. Ljudet blev lite som att man talar inuti en burk. En telefonintervju kan lätt bli så men jag är glad och tacksam att jag blev korad och vann.

 

Ha en fin vecka i snöblasket, mörkret och ljuset som når oss mer och mer för var dag.

Lotta

13. feb, 2018

Jag är så glad över att Tobias Edvardsson läst in Poppe och nu finns Poppe som ljudbok hos Naratus.

På torsdag drar vårens första föreläsning igång vid Hallsbergs bibliotek, så varmt välkomna då.

Igår blev jag intervjuad av Jonaz vid HSP Sweden kring min fina utmärkelse. Jag blev så glad för den här fina utmärkelsen.

Nu går vi mot ljusare tider igen och för alla frusna själar våren är snart här. Jag lovar.

 

Hälsar Lotta

 

31. jan, 2018

Med stor tacksamhet kan jag med glädjande ord skriva att jag vann utmärkelsen att bli år 2017 driftigaste HSP person i omröstningen vid HSP Sweden.

 

Otroligt fint erkännande! Nu drar Smålands litteratur festival igång och jag medverkar vid Jönköpings bokmässa. Hoppas vi ses. FIna mässpriser och en boklig dag.


Varmt välkomna och tack alla som röstade på mig!

 

Lotta