Prislista litteratur

Orkidébarnet

 

 

 

 

Barnboken Popcornmannen Poppe

Popcornmannen Poppe

En bok för barn i åldern 5-9 år som handlar om Livskunskap och EQ. Grundtanken med berättelserna om Poppe är att göra barn medvetna om olika livsfrågor på ett roligt och lättfattligt sätt.

Boken innehåller: Sagor med olika teman såsom kärlek, död, drömmar, rädsla eller humor. Varje saga avslutas med frågeställningar där barnet själv kan reflektera och diskutera. Ritövningar. Massagesaga. Odlingsaga. Sång.

Boken består av 46 sidor Wire- inbunden med vitspiral
Tålig med plastomslag


Författare & illustratör: Charlotta Lagerberg- Thunes

Författaren läser inledningen av boken Popcornmannen Poppe
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3692

www.popcornmannenpoppe.se

""…i tolv berättelser om popcornet Poppe bjuds vi in att tala om känslor…aktiviteterna som inkluderas i denna kvadratiska bilderbok är efterlängtat nyskapande och pedagogiska.""… illustrationerna är enkla och visar tydligt ett känslospråk… lätta för de yngre barnen att rita själva""… Charlotta Lagerberg-Thunes har föga förvånande sin bakgrund både inom pedagogik och beteendevetenskap och jag hyser inga tvivel att hon kan utföra ett spännande och viktigt arbete med barn."(Sofia Carlenberg, BTJ-häfte 12, 2012.)

Barnboken Poppe och hans vänner
I ny lay-out

Poppe och hans vänner

En bok för barn i åldern 5-9 år som belyser EQ och känslomässig inlärning. Grundtanken med berättelserna om Poppe är att göra barn medvetna om olika livsfrågor på ett roligt och lekfullt sätt. Boken innehåller sagor med olika teman om svartsjuka, rädsla, spänning, respekt, båtvett, förväntningar, besvikelser, självförtroende och vänskap.

Boken innehåller färgglada bilder och röda känslor som är heta som chili. Poppe tycker att det känns bättre att vara pruttsjuk än svartsjuk. Popcornen kappseglar på Smörsjön i sina små flottvästar och snart får det också träffa nya vänner som besöker Popcorndalen. Mexi-Majs, Panocha, popcornhäxan och hennes karamellfärgade majsormar Nachos bjuder på äventyr i Popcorndalen den här gången.

I boken finns också faktarutor, recept, odlingssaga, en pedagogisk lyssnalek och skriv- och ritövningar samt frågeställningar som t ex, har känslan någon färg? Var sitter den känslan på kroppen någonstans? Hur ser den känslan ut?

Författare & illustratör: Charlotta Lagerberg- Thunes

Inbunden bok Omslag blankt laminat Kapitelbok som innehåller 44 sidor Boken innehåller också nya frågeställningar samt en del nya bilder . Boken har också fått en helt ny lay-out men innehåller samma sagor från tidigare spiralinbunden bok.

"… Asterisken över ordet smör visar att du efter berättelsen också kan bekanta dig med vad smör egentligen är och hur det tillverkas""… finns här gott om material att arbeta med""… frågor att diskutera som kan öppna upp en diskussion i ämnen som annars kan kännas känsliga att tala om.""… illustrationerna är söta, enkelt och fyndigt utformade i tusch och klara färger."(Sofia Carlenberg, BTJ-häfte 12, 2012.)

Barnboken Poppa å må bra! sa Poppe

Poppa å må bra! Sa Poppe

Är den tredje boken om Popcornmannen Poppe.

Finns vid www.popcornmannenpoppe.se

En äpplegrön barnbok för barn i åldern 5-9 år som belyser emotionell intelligens och övar barnen på att fundera på sina egna känslor på ett klokt vis. Olika moment i boken som är tänkta för att inspirera, eftersom alla sinnen vävs ihop och entusiasmerar barnen att reflektera över sina egna och andras känslor och tankar kring olika teman.

Grundtanken med berättelserna om Poppe är att göra barn medvetna om olika livsfrågor på ett skojigt och charmigt sätt.
Boken innehåller sagor med olika teman:
om rädsla, läskighet, ilska, om att rymma, leka med eld, om att skryta, om glädje och lycka, om att skvallra eller sprida ut elaka rykten och om att vara stolt över sig själv.

I boken Poppa å må bra, sa Poppe får Popcorndalen nya grannar Poppa Joe och Majskolven Maj samtidigt rycker puff-popcornen ut när det elaka popcornmonstret vill äta popcorns. Då får barnen hjälpa Poppe att ropa POP NON-STOP!

I boken finns även matnyttiga faktarutor, recept, flera skriv- och ritövningar, en rap eller rytmikramsa, lekar som t ex leka med popcornspråket, annat roligt pyssel och vem vill missa att få ett Poppis diplom i slutet av boken?
I boken finns fler frågeställningar om t ex hur känslan känns, var den sitter och om känslan är stark eller svag.

Författaren föreslår att man börjar med första boken och kombinerar den med det andra två böckerna, eftersom böckerna bygger på varandra.

Boken innehåller 40 sidor och har inbunden bokrygg.
Författare & illustratör: Charlotta Lagerberg- Thunes

Bläddra gärna lite i tredje boken

Provläs nya boken här:
http://issuu.com/ulrslo/docs/poppe


"...Poppa å må bra! sa Poppe är en genomtänkt och ambitiöst författad bok.""...Jag hyser inga tvivel om att författaren Charlotta Lagerberg-Thunes kan utföra ett magnifikt arbete med barn, med utgångspunkt i popcornet Poppe.""...en vuxen som kan läsa lekfullt och dramatiserande, entusiasmera barnen och öppna upp för diskussioner.""...illustrationerna av vita söta popcorn i pastellfärgade miljöer fungerar fint i sammanhanget."(Sofia Carlenberg, BTJ-häftet 12, 2012.)

Måla med Poppe

Målarbok

Måla med Poppe
-Färg är känslornas språk sa Poppe

I den här målarboken finns ca 40 härliga bilder från Poppes alla sagor. Barnen får också fylla i känslouttryck och lära sig om färgernas betydelse. Barnen får också svara på frågor om vilken färg de olika känslorna har för dem.

En trevlig present och bra komplement till övriga Poppe produkter.

Målarboken har blankt glansigt omslag i färg.

Sadelhäftad

Innehåller vita papper med svartvita målningar inuti.

När jag är som gladast då jonglerar jag

Poppes pekbok

Poppes pekbok för de allra minsta heter ”När jag är som gladast då jonglerar jag”. Lämpar sig för barn i åldern 0- 4 år.

En färgglad pekbok med en förhoppning att kunna introducera Poppe tidigare för de mindre barnen, som senare kan ta del av Poppe i hans kapitelsagor om man så önskar.

Boken "När jag är som gladast då jonglerar jag" innehåller en liten känslosaga med en berättelse, där Poppe är både glad, sur, rädd, ledsen, sorgsen, förvånad och arg men när han är som gladast, då jonglerar han upp alla sina positiva känslor i luften. För när Poppe är som gladast då jonglerar han!

Bilderna är i samma stil som i tidigare böcker. Men eftersom författaren Charlotta Lagerberg- Thunes är ett barn av 70-talet kommer inspiration hämtat från Lasse Sandbergs böcker med pastelligt hav och collagetankar från Gunilla Bergströms böcker om Alfons Åberg.

Bilderna visar en stor Poppe i mitten, där tydliga känslouttryck gör det möjligt att på ett enkelt sätt för mindre barn att måla av och ta till sig de olika känslouttrycken som beskrivs i den här boken.

Bilderna erbjuder också små detaljrika händelser i bakgrunden, som man som barn kan peka och prata runt omkring, som t ex visar en diskret blomma, rädda moln, en arg sten, kära fåglar, en glad clown, en jätte muffins, vimplar eller ett flygplan som surrar förbi i luften av papper som har klistrats in bland bilderna för att skapa en pyssligare och lekfullare känsla.

Boken är också lämplig för barn med funktionshinder såsom autism. Vill man arbeta ytterligare med boken och ha ett komplement för att återberätta eller öva på språkutveckling finns också boken som flanosaga att beställa genom Flanodesign eller genom Aba skol katalog.

Boken består av 23 sidor
Inbunden
Blankt omslag

Författare & illustratör:
Charlotta Lagerberg- Thunes

Bläddra i boken här: http://issuu.com/ulrslo/docs/nar_jag_ar_glad

Finns på www.popcornmannenpoppe.se


…"Vem är det som vinkar med ett hjärta som blinkar?" är en av alla de glasklara lekfulla meningarna i fjärde boken om det känslofyllda popcornet Poppe.

…Alla kan dock känna igen sig i Poppes upplevelser, för visst är det så att man muttrar när man är som surast, och att man kan bli rädd för något som inte är farligt.

…De fantasifulla illustrationerna av författaren är söta enkelt tecknade tuschbilder i regnbågens alla färger.

…Författaren Charlotta Lagerberg-Thunes bereder väg för etiken in i barnboksgenren, på ett sådant vis att det blir greppbart – för så väl barn som vuxna.

(Sofia Carlenberg. BTJ Häfte 13101473 2012)

Läs en gratis novell här 0 Pris
http://www.kapitel1.se/charlotta-lagerberg-thunes/desperate-housewife-in-goteborg

Desperate Housewife in Göteborg

Desperate Housewife in Göteborg handlar om att ha allt fast ändå aldrig vara riktigt nöjd. Vad är det vi alla eftersträvar egentligen? Titlar, evig passion, karriär eller vackra saker? När känslan ändå aldrig riktigt når fram? Vad gör man med alla dessa förbjudna känslor? Lever man ut dem eller paketerar vi ner dem i små, små hemliga boxar? En generation som fick väldigt mycket gratis men ändå verkar vara så förtvivlat olyckliga och missförstådda. Exakt hela tiden. Desperate Housewife in Göteborg är en ironisk novell om 70-talisernas familjebildning.

Kristina Lilja ”Desperate Housewife” Gift med Mattias Lilja ”Teflonmannen” ”Räkan” eller ”Björn Borg- kopian” Tillsammans har de barnen Malte och Svea Lilja Kristinas vän Camilla ”Millan” Måns ”Solmannen” en gammal våtdröm från charterresa Plötsliga bekanta Mia ”Lucy Lucifer Ewing” och Sebago-Hasse

Charlotta Lagerberg-Thunes är mammalediga beteendevetaren, bloggaren (blogg Desperate housewife in Göteborg), krönikören och barnboksförfattaren till den lilla Popcornmannen Poppe. Och givetvis född på 70-talet.

Charlottas ord…

”Till alla hopplösa bonusmammor, gummimammor, kändismammor, botoxade mammor, supermammor, deckarmammor, fotbollsfruar, hemmafruar, plastmammor, grannfruar, ensamma singelmammor eller desperata mammor. Till er hoppas jag att ni finner min bok någonstans bland hyllorna på Konsum. Plocka med den lilla boken i den röda plastkorgen i väntan på din tur, för att monotomt lägga upp samma gamla ordinära val av mat på rullbandet i Dingle i Bromma i Norrköping i Vimmerby men framför allt i goa, goa Göteborg!”"Ifall man vill ha bra driv i en berättelse och underhållning för stunden är det din första novell här man skall läsa."

Desperate housewife in Göteborg mjuk pärm 99 Pris
bloggbok hård pärm 217 kr
101 sidor e- bok 60 kr

Kategori: Bloggböcker
Sidor: 101 s
Format: Pocket
www.vulkan.seMammalediga Lotta är en helt vanlig tjej från Göteborg. 70-talist som bloggar och skriver krönikor om det förflutna och om det som händer i hennes vardag."Lotta är en mycket uppskattad och omtyckt krönikör på barnsidan.se. Hon blandar och ger bland högt och lågt och väjer inte för några ämnen. Skratt och pinsamheter blandas med sorg och stora tankar om livet. Vi är glada att ha henne ombord!"

/Mia Althoff barnsidan.se

Känsloguiden Snacksa känslor tillsammans med Popcornmannen Poppe
BOK- lärarhandledning eller känslorguide för pedagoger och föräldrar
50 sidor

Barn behöver blir rustade med en känslokompass som lär barn moderera sina känslor och finna sin egen tröstare och den stöttning och vägledning i livet kan vi vuxna ge våra barn genom att bland annat lära barn sätta ord på känslor.

Med den här boken får föräldrar ytterligare en fördjupning att lära sig om social- och emotionell träning att tillämpa tillsammans med Poppes böcker.

www.popcornmannenpoppe.se

SÅNG Pris
https://itunes.apple.com/se/album/popcornmannen-poppes-sang/id938389159 9 kr
Boken Visst är det majsigt att kramas! sa Poppe
www.popcornmannenpoppe.se
Boken Boosta din business Pris 195 kr
Ariton Bokförlag
beställ här lottalagerberg@hotmail.com

En inspirationsbok om marknadsföring och företagande skriven av 30 kvinnor varav Charlotta Lagerberg Thunes finns med.

Utgiven vid Ariton bokförlag

Boken När något spännande händer står Poppe på händer
Popcornmannen AB
beställ info@popcornmannenpoppe.se
Ålder 3-5 år
Produkt Pris
BOK
Poppe snacksar känslor med barnen
Det busiga lilla vitlöksmonstret Pris
barnbok